В Україні 9 травня відзначатимуть День Європи: Зеленський підписав відповідний указ

09:32, 8 травня 2023
Президент України у зверненні з приводу Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні повідомив, що українці відзавтра святкуватимуть День Європи разом з усією вільною Європою.
В Україні 9 травня відзначатимуть День Європи: Зеленський підписав відповідний указ
Фото: скріншот
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, який запроваджує в Україні святкування Дня Європи 9 травня. Про це він заявив під час свого щорічного звернення до народу.

«Багато років тому на нашому континенті було встановлено традицію святкування саме 9 травня Дня Європи – для досягнення досягнутих миру та єдності. Сьогодні єдність на нашому континенті наближає нас до святкування першого дня нашого світу. І правильно буде разом з усією вільною Європою відзначати День Європи. Сьогодні я підписав відповідний указ, і щороку відзавтра 9 травня ми будемо вшановувати нашу історичну єдність — єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм. Єдність, яка наближає мир», — зазначив український лідер.

Також Зеленський запропонував встановити в Україні 8 травня Днем пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років. Він повідомив, що подав до Верховної Ради України відповідний законопроєкт.

«8 травня Україна та вільний світ згадують про шість страшних років в історії людства. З 1939-го по 1945-й… Роки, які забрали життя мільйонів людей, зокрема 8 мільйонів українців. Роки окупації та звірств, кровопролитних боїв, бомбардувань, блокад і масових страт, Голокосту. Усього зла, яке нацизм приніс світу, приніс на нашу землю», – йдеться у промові Президента.

За словами Зеленського, саме 8 травня 1945 року набрав чинності акт про беззастережну капітуляцію гітлерівської Німеччини, та саме у цей день згадує жертв війни більшість народів світу.

«Це чиста історія, без ідеологічних домішок. І це – історія нашого народу, наших союзників, усього вільного світу. Сьогодні ми повертаємо її нашій державі», – так глава держави прокоментував подачу законопроєкту у ВР щодо 8 травня.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду