Блокування Telegram: жителі РФ мають намір обходити заборону

16:48, 26 червня 2017
Павло Дуров вже неодноразово висловлювався, що на реєстрацію сервісу в якості розповсюджувача інформації месенджер ніколи не погодиться.
Блокування Telegram: жителі РФ мають намір обходити заборону
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У соціальних мережах бурхливо обговорюється тема можливого блокування Telegram в РФ — месенджера, чий творець Павло Дуров наполегливо відмовляється підкорятися вимогам російської влади.

Про те, що справа може скінчитися забороною цього додатка, Роскомнадзор попереджав уже давно, але багато хто не вірив, що Telegram дійсно загрожує небезпека.

Telegram позиціонується як месенджер із зашифрованою перепискою. Офіційна реєстрація сервісу в якості розповсюджувача інформації в Росії означатиме, що адміністрація Telegram буде зберігати листування користувачів і давати владі ключі для розшифровки повідомлень.

Павло Дуров вже неодноразово висловлювався, що на таке месенджер ніколи не погодиться, зазначивши, що «відмова від кінцевого шифрування в окремо взятій країні зробить десятки мільйонів людей беззахисними від атак хакерів і шантажу корумпованих чиновників».

Більш того, як написав Павло Дуров на своїй сторінці в Вконтакте, ослаблення шифрування у всіх месенджерах «призведе до підриву національної безпеки країни в цілому, тому що в цьому випадку іноземні спецслужби неминуче теж отримають доступ до переписки громадян Росії».

У соціальних мережах не всі активні користувачі підтримують його, пропонуючи застосувати ці дії з боку влади РФ і до Facebook.

Інші ж згодні з Павлом Дуров, посилаючись на закон про таємному листуванні і недоторканності приватного життя.

 

Радіо Ехо Москви в даний час проводить опитування, чи будуть громадяни Росії обходити блокування месенджера. На момент публікації проголосували понад 5 тис. осіб: понад 80% віддали свій голос за позитивну відповідь, решта ж вибирали між позиціями «ні» і «важко відповісти».

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олег Проскурняк
    Олег Проскурняк
    голова Господарського суду Чернівецької області
  • Ольга Черниш
    Ольга Черниш
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду