Конкурс до Верховного Суду: як подолали негативний висновок по главі ВГСУ

14:14, 26 червня 2017
ВККС прийняла рішення про те, що Богдан Львов відповідає критеріям судді Верховного Суду.
Конкурс до Верховного Суду: як подолали негативний висновок по главі ВГСУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища кваліфкомісія суддів провела співбесіди з кандидатом до Верховного Суду, головою Вищого господарського суду України Богданом Львовом.

Як зазначив член Громадської ради доброчесності Роман Маселко: «У ГРД продовжує надходити інформація щодо кандидатів до Верховного Суду. 23 червня надійшла інформація, яку ми оформили у вигляді рішення про доповнення до висновку ГРД. Ми надіслали цю інформацію ВККС сьогодні вранці і кандидату».

Втім, дане рішення поки не опубліковано.

Також в ВККС надійшла позитивна характеристика від професорів Грищенко, Щербини, Лисенко і Волинського товариства ветеранів АТО.

Як зазначив Роман Маселко: «У справі за касаційною скаргою на постанову Київського апеляційного госпсуду Богдан Львов, діючи як глава ВГСУ, сформував колегію власним розпорядженням. Це стало підставою для скасування рішення Верховним Судом, зокрема, в мотивувальній частині постанови ВСУ 30 березня 2016 року йдеться, що колегія була сформована з порушенням автоматизованої системи розподілу справ».

Як пояснив Богдан Львов: «Це була резонансна справа, яка стосувалася багатомільйонного неповернення кредиту в одному з іноземних банків. Перша колегія у зв'язку з відпусткою судді-доповідача не змогла розглянути справу. Автоматизованою системою була сформована друга колегія, але потім на адресу другої колегії стали надходити звинувачення, що вона сформована штучно. І народні депутати, особи в балаклавах та інші на мітингах під судом стали вимагати повернення первинної колегії».

На той час в п. 3.1.7 Положення про АСС була передбачена можливість сформувати колегію таким чином, тому Богдан Львов об'єднав дві колегії: первинну і вторинну. Всі ці судді були визначені АСС, а 7-й суддя був визначений розпорядженням голови ВГСУ.

Верховний Суд України у 2015 році змінив практику судів. Потім були внесені відповідні зміни до Положення про АСС, але дії Богдана Львова на час їх вчинення повністю відповідали закону і ніяких сумнівів в суспільстві не породжували.

Другий пункт, який ГРД ставить Богдану Львову, — це, що за повідомленнями окремих ЗМІ, він нібито міг брати участь в резонансних подіях, пов'язаних з членом Вищої ради правосуддя і не нівелював ці негативні трактування подій в ЗМІ.

У відповідь Богдан Львов відзначив, що знайомий як з цим членом ВРП, так і з багатьма іншими посадовими особами країни, але ніяких особистих відносин з ним не мав.

«Слідство неодноразово підкреслювало, що ніяких претензій до мене не має. Я отримав офіційне підтвердження, що відносно мене ні до, ні після внесення інформації в ЄРДР питань не було», — зазначив глава ВГСУ.

Третій момент — нагородження деяких суддів нагороджувальною зброєю.

«Я маю 18 років військової вислуги; являюся офіцером запасу, особою, яка допущена до держтаємниці без обмежень. Порядок нагородження був дотриманий і жодне ЗМІ не згадало мене в зв'язку з цим», — зазначив Богдан Львов.

Також член ГРД зазначив, що нова інформація стосується того, що в ГРД надійшла інформація від деякого заявника про відкриття кримінального провадження з приводу будівництва на перехресті вулиць Старонаводницької та Дружби народів. Однак ці дії були здійснені не Богданом Львовом, а керівництвом ВГСУ, яке було до нього.

Як підкреслив Богдан Львов, інформація про будівництво обговорювалася ще при прийнятті первісного виводу ГРД.

«06.04.2014 відкрито справу. Я був призначений 15.04, тобто після відкриття кримінального провадження. Всі документи були надані слідству. Крім цього, нас перевіряла Рахункова палата, але призначати службову перевірку було б не дуже вдалим кроком з мого боку», — підкреслив Богдан Львов.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва