Затримано адвокатів, які за хабарі вирішували питання в суді

11:43, 15 червня 2017
У Запоріжжі та Чернівецької області правоохоронці затримали адвокатів, які брали хабарі від клієнтів за прийняття рішення на їхню користь.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Оперативники Департаменту захисту економіки в Запорізькій області Нацполіціі і обласної прокуратури задокументували злочинну діяльність подружжя адвокатів. Зокрема, за 24 тис. грн вони погодилися допомогти громадянину. На нього було складено адміністративний протокол за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння.

За цю суму адвокати пообіцяли чоловікові вирішити питання в суді про винесення рішення на його користь.

В рамках виробництва, відкритого за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) КК України, правоохоронці задокументували кілька фактів отримання адвокатами неправомірної вигоди.

13 червня, під час отримання чергового «траншу» з обумовленої суми, одного з фігурантів справи затримали співробітники Департаменту захисту економіки в Запорізькій області Нацполіціі і обласної прокуратури. Загальна сума одержаної неправомірної вигоди становить 24 тис. грн.

У Чернівецькій області адвокат також взявся допомогти двом громадянам з вирішенням питання в суді, зокрема, пообіцяв вирішити питання про повернення вилучених грошових коштів в адміністративному провадженні (протокол по ст. 162 (порушення правил про валютні операції) Кодексу України про адміністративні правопорушення).

За свої послуги адвокат попросив понад 11 тис. грн. Зазначені кошти він повинен був передати голові одного з районних судів області.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) КК України, оперативники Департаменту захисту економіки в Чернівецькій області Нацполіціі і слідчі обласної прокуратури задокументували факти отримання ним коштів.

При отриманні останньої частини обумовленої суми адвокат був затриманий.

Загальна сума отриманої адвокатами неправомірної вигоди становить 35,2 тис. грн.

Нагадаємо, в Києві на хабарі понад 235 тис. грн затримали посадовців комунальної аварійно-рятувальної служби.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області