Суд заборонив будівництво парковки біля станції метро в Києві

17:47, 16 червня 2017
Прокуратура Києва в суді оскаржила інвестиційний договір на будівництво парковки біля метро «Виставковий центр».
Суд заборонив будівництво парковки біля станції метро в Києві
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Суд заборонив будівництво парковки біля станції метро в Києві

Суд визнав недійсними розпорядження Київської міської державної адміністрації. В його виконання укладено інвестиційний договір на будівництво підземного паркінгу та інших споруд на проспекті Академіка Глушкова.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

«Прокуратура міста Києва через суд домоглася оскарження незаконного розпорядження КМДА і інвестиційного договору, за яким територія на проспекті Академіка Глушкова (біля станції метро« Виставковий центр ») була передана під будівництво підземного паркінгу, громадських будівель і споруд з заїздами та гостьовою стоянкою», — йдеться в повідомленні.

Встановлено, що в умовах розпорядження КМДА від травня 2014 року і інвестиційного договору передбачалося надання інвестору безперешкодної можливості придбати право на користування 1,34 га землі, що належать до державної форми власності, не в конкурентних засадах.

Так, прокуратура з'ясувала, що Київська міська державна адміністрація не приймала жодного рішення про передачу інвесторові у власність або користування зазначеної земельної ділянки.

«У той же час інвестиційний договір передбачав придбання інвестором права власності на збудований об'єкт, а в подальшому — і права на користування земельною ділянкою під забудовою за умови здійснення будівництва за свій рахунок», — підкреслили у відомстві.

Таким чином, умови конкурсу та інвестиційного договору надавали інвестору право отримати земельну ділянку без сплати обов'язкових платежів за неї, визначених Земельним кодексом України, а тому суперечать встановленою процедурою відведення землі в користування і інвестиційного законодавства.

На сьогодні постановою Київського апеляційного господарського суду залишено в силі рішення Господарського суду міста Києва, яким задоволено позов столичної прокуратури в інтересах держави; визнані недійсними розпорядження Київської міської державної адміністрації; укладений в його виконання інвестиційний договір на будівництво підземного паркінгу та інших споруд на проспекті Академіка Глушкова.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді