Членів ВРП викликають в поліцію

14:22, 10 листопада 2017
ВРП розцінюють ці дії як спробу правоохоронців ініціювати збір інформації у непередбачений законом спосіб.
Членів ВРП викликають в поліцію
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національна поліція викликала на допит членів Вищої ради правосуддя Павла Гречківського і Ярослава Романюка в зв'язку з можливим конфліктом інтересів в їх діяльності.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ВРП.

Відзначається, що на адресу Вищої ради правосуддя надійшли листи, підписані заступником начальника Департаменту захисту економіки Національної поліції, щодо цих суддів.

Так, Нацполіція просить надати документи про розподіл повноважень між членами Ради, документи, які стали підставою для призначення членами ВРП Гречківського, письмово повідомити, по яким кандидатам на посаду судді Верховного Суду зазначені члени ради заявляли самовідвід тощо.

Крім вищесказаного, поліція запросила Гречківського в Департамент захисту економіки Національної поліції України для отримання пояснень.

У повідомленні ВРП відзначається, що рада «вважає обраний Департаментом захисту економіки Національної поліції України спосіб отримання інформації de facto проведенням перевірки діяльності члена Вищої ради правосуддя щодо виконання ним конституційних повноважень, що не передбачено чинним законодавством».

Такі дії в ВРП розцінюють як «спробу правоохоронців ініціювати збір інформації у непередбачений законом спосіб».

Вища рада правосуддя вирішила звернутися до голови Національної поліції Сергія Князєва зі скаргою про недопущення посадовими особами структурних підрозділів Національної поліції дій, що виходять за межі наданих їм законами України повноважень.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки