Аваков повідомив про важливі зміни для водіїв

14:10, 10 листопада 2017
Міністр внутрішніх справ пропонує обмежити швидкість руху в населених пунктах і збільшити штрафи.
Аваков повідомив про важливі зміни для водіїв
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ході засідання Кабміну повідомив про намір законодавчо ввести обмеження швидкості руху в населених пунктах з 60 до 50 км/ч.

Аваков запропонував порівняти зупинний шлях при різних швидкостях.

Так, при швидкості 60 км/год гальмівний шлях складає 55 метрів, і 82% ймовірності летального результату при зіткненні з пішоходом. Однак при швидкості 50 км/ч показники значно змінюються: зупинний шлях складе 40 метрів, а ймовірність летального результату знизиться до 20%.

Серед запропонованих змін — також штрафи за адміністративні правопорушення.

Зокрема, пропонується підвищити штраф за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більш ніж на 50 км/год з нинішніх 510 гривень до 3400 гривень.

За залишення місця ДТП планується встановити штраф у розмірі 3400 гривень з позбавленням прав на керування транспортним засобом на строк до шести місяців.

За керування транспортом без права управління пропонується збільшити розмір штрафу в 20 разів до 10 200 гривень. Повторне ж порушення буде каратися штрафом в 40 800 гривень.

При порушенні закону особи без права керування будуть змушені виплатити штраф у розмірі 20 400 гривень. Повторне порушення протягом року буде штрафуватися на 40 800 гривень.

Зміни також передбачають впровадження системи автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР, а також деякі зміни в Порядок видачі посвідчення водія.

Посвідчення, отримане вперше, буде діяти два роки. І в разі, якщо особа не вчиняла більше двох адмінправопорушень в сфері безпеки руху, зможе отримати права на 30 років.

Проект закону про посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху, а також три проекти постанов Кабмініна щодо змін ПДР, Положення про порядок видачі посвідчення водія і система фіксації адміністративних правопорушень найближчим часом будуть передані до Верховної Ради України.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що уряд домагається посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху, особливо за їзду в п'яному вигляді.

Також повідомлялося, що за агресивну їзду може з'явитися кримінальна відповідальність.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва