Суддю Господарського суду Сумської області засудили до 6 років за ґратами за хабар

12:26, 26 липня 2024
Суддю визнали винною у отриманні $4 тисяч неправомірної вигоди в обмін на ухвалення рішення в інтересах підприємця.
Суддю Господарського суду Сумської області засудили до 6 років за ґратами за хабар
Джерело фото: НАБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Колегія суддів ВАКС 26 липня оголосила обвинувальний вирок судді Господарського суду Сумської області. Суддю визнали винною в одержанні $4 тисяч неправомірної вигоди у червні 2019 року. Про це повідомили у НАБУ та САП.

За вироком суду суддю визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією половини належного їй на праві власності майна та забороною обіймати певні посади строком на три роки.

Вирок суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено в апеляційному порядку.

Як зазначають у САП, у ході досудового розслідування було встановлено, що на початку червня 2019 року суддя висловила прохання надати їй неправомірну вигоду за винесення позитивного рішення у справі, яка перебувала у неї на розгляді стосовно скасування рішення селищної ради щодо надання дозволу на розробку проекту землевідведення для зміни цільового статусу земельної ділянки.

5 червня 2019 року, перебуваючи у себе в квартирі, суддя отримала наперед обумовлену суму грошей від посередника, який представляв інтереси позивача у справі, повідомили у САП.

У той же день, об 11 годині у Господарському суді Сумської області відбулося судове засідання під головуванням вищевказаної судді, за результатами якого суддя оголосила вступну та резолютивну частину рішення, яким в повному обсязі задовольнила позов громадянина про скасування рішення селищної ради.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду