Кандидат в президенти Росії має намір припинити силове втручання у внутрішні справи України

09:51, 8 вересня 2017
Кандидат виступає за територіальну цілісність України.
Кандидат в президенти Росії має намір припинити силове втручання у внутрішні справи України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кандидат в президенти Росії від партії «Яблуко» Григорій Явлінський заявив, що «Крим — територія України, анексована всупереч міжнародному праву і договорам, підписаним і ратифікованим Росією». Таку заяву він зробив в передвиборчій програмі на персональному сайті політика, передає «112».

«Я виступаю за територіальну цілісність України і категорично проти реанімації «доктрини обмеженого суверенітету», — йдеться в повідомленні.

Політик має намір припинити всі форми силового втручання у внутрішні справи України і «декларувати прихильність її територіальній цілісності».

Крім цього, в програмі йдеться, що «виконання цих зобов'язань по Криму має бути нерозривно пов'язане з повагою гідності та інтересів усіх жителів півострова».

Григорій Явлінський народився у Львові. Був кандидатом у президенти Росії в 1996 і в 2000 роках; намагався взяти участь в президентських виборах 2012 року, але Центрвиборчком відмовив йому в реєстрації. При цьому лідер «Яблука» Сергій Мітрохін заявив, що Явлінського не зареєстрували незаконно. На майбутніх виборах президента в 2018 році «Яблуко» знову має намір висунути Явлінського.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва