СБУ припинила багатомільйонні поставки продуктів харчування терористам

15:14, 22 вересня 2017
З початку 2017 зловмисники транспортували продукції на більш ніж 50 млн гривень.
СБУ припинила багатомільйонні поставки продуктів харчування терористам
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки України перекрила багатомільйонні поставки продуктів харчування в «ДНР» і «ЛНР». Про це повідомляє прес-служба силовиків.

«Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою перекрили механізм багатомільйонних поставок продуктів харчування в «ДНР/ЛНР», гроші від яких направлялися на фінансування тероризму», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що для здійснення нелегальних поставок організатори використовували схему так званого «перерваного транзиту» через Російську Федерацію.

Так, зловмисники, використовуючи реквізити 15 фіктивних підприємств, купували продукти харчування в українських виробників і нібито «експортували» продукти в країни Близького Сходу через митну територію РФ.

Співробітники СБУ встановили, що після перетину російсько-українського кордону вантажівки з товаром прямували на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської обл. З початку 2017-го зловмисники таким чином транспортували продукції на більш ніж 50 млн гривень.

Так, частина грошей, отриманих від реалізації продукції, йшла безпосередньо ватажкам терористичних організацій і використовувалася для фінансування незаконних збройних формувань бойовиків.

Оперативники в ході обшуків в Харкові виявили комп'ютерну техніку, печатки фіктивних підприємств, документи, що підтверджують здійснення незаконних торгових операцій.

У зловмисників також вилучено документи, що свідчать про незаконне отримання з бюджету відшкодування податку на додану вартість в розмірі понад 6 млн грн за «експортні поставки».

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси