У Раді зареєстрували законопроект про вихід з Угоди про порядок вирішення спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності

13:30, 21 липня 2022
Законопроектом пропонується вихід з Угоди, положення якої передбачають можливість безпосередніх зносин між судами та іншими органами держав – учасниць СНД.
У Раді зареєстрували законопроект про вихід з Угоди про порядок вирішення спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінетом Міністрів України, як суб’єктом законодавчої ініціативи, зареєстровано у Верховній Раді України Проект Закону про вихід з Угоди про порядок вирішення спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності (реєстр. № 0️1️6️2️). Про це повідомив представник Кабінету Міністрів у парламенті Тарас Мельничук.

У зв’язку зі збройною агресією РФ проти України та з метою відмежування від СНД і зменшення договірно-правових зобов’язань в рамках цього утворення, координуючим центром якого є держава-агресор та державами-учасницями – держави, які не засудили збройну агресію РФ проти України, не підтримали або утрималися від голосування за Резолюцію Генеральної асамблеї ООН від 02 березня 2022 року щодо агресії РФ проти України, а також з метою подальшого розвитку двосторонніх договірно-правових відносин на основі принципу взаємної поваги територіальної цілісності та суверенітету із заінтересованими державами і переходу у формат багатосторонніх договірно-правових відносин в рамках таких міжнародних організацій, як ООН, Рада Європи і Гаазька конференція з міжнародного приватного права, законопроектом пропонується вихід з Угоди,  положення якої передбачають можливість безпосередніх зносин між судами та іншими органами держав – учасниць СНД, у зв’язку з докорінною зміною обставин, які існували на дату її укладення.

Вихід з Угоди  має набрати чинності для України з дати набрання чинності відповідним Законом.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду