Четверо іноземців загинули внаслідок танкової атаки росіян на Донеччині

12:26, 24 липня 2022
Двоє американців, канадець та швед загинули під час бойових дій на сході України.
Четверо іноземців загинули внаслідок танкової атаки росіян на Донеччині
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Двоє американців, громадянин Канади та громадянин Швеції загинули внаслідок російської танкової атаки на Донеччині. Про це розповів їхній командир Руслан Мірошниченко виданню Politico.

Загиблих громадян США звали Люк «Скайвокер» Луцишин та Браян Янг, канадця – Еміль Антуан Рой-Сіруа, громадянина Швеції – Едвард Патріньяні.

Мірошниченко розповів, що вони загинули 18 липня внаслідок танкового обстрілу в районі села Григорівка.

Бійці входили до складу сил спеціальних операцій територіальної оборони ЗСУ. Підрозділ базується поблизу Сіверська, міста на сході Донецької області.

За словами Мірошниченка, «хлопцям було поставлено завдання зайняти вогневі позиції» і розчистити яр, де російські сили відпрацьовували переправу через річку.

«Вони зробили це успішно. Але в кінці завдання вони потрапили в засідку російських танків», – сказав Мірошниченко.

Як розповів командир, перший снаряд поранив Люка. Троє хлопців, Едвард, Еміль і Браян, негайно спробували допомогти Люку, надати першу допомогу та евакуювати його з цього місця. Потім другий снаряд убив їх усіх.

Додамо, що Державний департамент США підтвердив, що під час бойових дій на сході України загинули щонайменше двоє американських громадян. Про це розповів речник зовнішньополітичного відомства США, передає CNN.

«Представник Держдепартаменту не надав жодних подробиць про цих осіб або обставини їхньої смерті, але сказав, що відомство підтримує зв’язок із родинами та надає всю можливу консульську допомогу», - зазначається в повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Задорожний
    Андрій Задорожний
    голова комітету ВР з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій України, національних меншин і міжнаціональних відносин
  • Євгеній Сидоров
    Євгеній Сидоров
    суддя Шевченківського районного суду міста Києва