Україна вперше відзначає День державності

08:33, 28 липня 2022
Дата для вшанування зародження держави збігається з Днем Хрещення Русі-України.
Україна вперше відзначає День державності
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 28 липня, Україна вперше відзначає День державності. Свято було започатковано минулого року.

Відповідний указ президент Володимир Зеленський підписав під час урочистого засідання Верховної Ради, присвяченого Дню незалежності України.

Свято відзначається того ж дня, що й День хрещення Київської Русі – України і покликане вшанувати вікові традиції нашого суспільства та всі етапи українського державотворення.

Точкою відліку української державності Зеленський запропонував вважати рік заснування Києва – столиці Київської Русі – України, яку «недаремно вважають місцем, де все починалося».

«Тут починалося православ'я, тут узяла початок старослов'янська мова, правонаступницею якої стала сучасна українська мова. Тут розпочалася і наша державність», – сказав президент Володимир Зеленський.

За словами глави держави, 28 липня українці вперше відзначатимуть День Української Державності: попри шостий місяць повномасштабної війни та восьмий рік війни на Донбасі, адже «українців не зламати».

«День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу», — зазначив Зеленський.

Він наголосив, що лише ті, хто абсолютно не знає правди історії й абсолютно не відчуває її сенсу, могли ухвалити рішення атакувати Україну, а зараз вже навіть самі росіяни визнають, що Україна переможе.

«Українці ніколи не віддадуть своєї незалежності. І не зламаються зсередини, як це бувало не раз. Не цього разу», — додав президент.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки