У парламентському комітеті одноголосно підтримали проект Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування», – НАДС

18:01, 12 серпня 2022
Документ спрямують для розгляду у сесійній залі.
У парламентському комітеті одноголосно підтримали проект Закону «Про службу в органах місцевого самоврядування», – НАДС
Джерело фото: nads.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народні депутати з профільного парламентського комітету одноголосно підтримали проект Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (№ 6504). Документ спрямують для розгляду у сесійній залі. Про це заявила Голова НАДС Наталія Алюшина після завершення засідання Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування ВРУ, повідомляє пресслужба агентства.

«Майже рік ми супроводжували цей законопроєкт, аж до моменту реєстрації у Верховній Раді. Для НАДС він є пріоритетним і невідкладним. Адже окремі питання проходження служби в органах місцевого самоврядування та оплати праці відповідних посадових осіб досі вимушено регулюються актами КМУ, прийнятими для реалізації Закону "Про державну службу", що втратив чинність ще 2016-го», - зауважила Голова НАДС. 

Серед новацій законопроєкту Наталія Алюшина відзначила розмежування статусу службовців та виборних посадових осіб місцевого самоврядування, закріплення принципу політичної неупередженості службовців, із збереженням конституційного права обиратися, та гарантій, передбачених виборчим законодавством. У документі закріплено повноваження керівника служби в органах місцевого самоврядування і запроваджено механізми кар’єрного просування службовців. Важливими нюансами є встановлення рамок посадових окладів, а також – дисциплінарної та матеріальної відповідальності. 

За словами Голови НАДС, у законопроєкті закладено правову основу для організації конкурсів, формування кадрового резерву, оцінювання результатів службової діяльності, стажування, складання індивідуальної програми професійного розвитку. Окремо буде вирішено питання нормативного врегулювання повноважень служб управління персоналом.

Наталія Алюшина наголосила також на необхідності внесення змін до законів «Про місцеве самоврядування в Україні» і «Про державну службу» для усунення низки прогалин і колізій.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва