Спрощено процедуру для українців, які виїжджають з ТОТ без документів

12:29, 14 жовтня 2022
Громадяни, старше 18 років, які втратили свої документи, будуть пропускатись за наявності свідоцтва про народження, потім ідентифікацію особи будуть проводити вже на території України.
Спрощено процедуру для українців, які виїжджають з ТОТ без документів
Джерело фото: Facebook Держприкордонслужби
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 13 жовтня, відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з питань захисту прав громадян, які потребують допомоги у поверненні в Україну.

Як повідомляють у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, група була створена декілька днів тому за дорученням Кабміну. Вона займатиметься вирішенням проблем отримання або відновлення документів громадян України, які виїхали в треті країни.

Як зауважили у Мінреінтеграції, суть проблеми полягає в тому, що наші співгромадяни виїжджають з ТОТ на контрольовану територію, в тому числі через треті країни, але це непросто зробити, якщо людина втратила документи.

«Як було зауважено на засіданні, згідно з Постановою №57 та змінами у Порядку перетину кордону, громадяни України до 18 років пропускаються на територію нашої держави за наявності свідоцтва про народження. При цьому Державна прикордонна служба самостійно вносить дані про людину в базу. Громадяни, старше 18 років, які втратили свої документи, будуть також пропускатись за наявності свідоцтва про народження. Потім ідентифікацію особи будуть проводити вже на території України», - сказано у повідомленні.

Також членами робочої групи прийнято рішення розширити повноваження консульств України в Казахстані, Туреччині, Грузії, Естонії та Латвії з метою спрощення та пришвидшення порядку видачі тимчасового посвідчення особи на повернення в Україну.

Крім того, раніше ми писали, що Кабмін дозволив зараховувати до вишів вступників з тимчасово окупованих територій без паспортів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір