Деокуповані території мають бути підключені до державних реєстрів, — Верещук

22:00, 13 листопада 2022
Наявність територіальної громади в переліку районів проведення бойових дій не є підставою для блокування доступу до державних реєстрів.
Деокуповані території мають бути підключені до державних реєстрів, — Верещук
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Наразі у більшості громад, розташованих у районах проведення бойових дій, обмежений доступ до державних реєстрів. Разом з тим, їх підключення вкрай необхідне для надання громадянам адміністративних послуг. Про це повідомила віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Верещук вкотре наголосила, що наявність територіальної громади в переліку районів проведення бойових дій не є підставою для блокування доступу до державних реєстрів.

«Посилатися на 75-й наказ і блокувати доступ до реєстрів – неправильно. Його мета полягала в тому, щоб організувати виплати допомоги внутрішнім переселенцям», – повідомила очільниця Мінреінтеграції.

За результатами наради, держателям реєстрів доручено надати територіальним громадам та обласним військовим адміністраціям покрокову інструкцію дій, необхідних для розблокування реєстрів.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області