Пропонував військовому прокурору $75 тисяч: Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок громадянину Молдови

14:45, 10 березня 2023
Чоловіку призначили 5 років позбавлення волі.
Пропонував військовому прокурору $75 тисяч: Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок громадянину Молдови
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

10 березня 2023 року Апеляційна палата ВАКС залишила без змін вирок суду першої інстанції від 12.05.2021 громадянину Молдови С. Неруху, викритого на пропозиції та наданні неправомірної вигоди у розмірі 75 тисяч доларів США військовому прокурору Південного регіону України.

Таким чином, ВАКС та Апеляційна палата ВАКС визнали громадянина Молдови винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України, його засуджено до 5 років позбавлення волі зі спеціальною конфіскацією 75 000 доларів США, повідомляє САП. 

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду.

Нагадаємо, що вказаний громадянин у грудні 2016 року, діючи у своїх інтересах та в інтересах компанії нерезидента України, співвласником якої він є, з метою зняття арешту із судна Sky Moon, затриманого під час проведення військовою прокуратурою Південного регіону України досудового розслідування, а також вантажу – товарної партії технічної соди у кількості 3 005,2 тонни, а також з метою уникнення можливості конфіскації вищевказаного майна, надав військовому прокурору Південного регіону України неправомірну вигоду в сумі 75 000 доларів США.

За вказані кошти прокурор мав вчинити процесуальні дії, спрямовані на зняття арешту із вказаного судна, а також вантажу.

12.05.2021 вироком ВАКС громадянина визнано винуватим за ч. 3 ст. 369 КК України та засуджено до 5 років позбавлення волі зі спеціальною конфіскацією 75 000 доларів США.

04.02.2022 Апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін, проте Верховний Суд скасував це рішення апеляційного суду та скерував справу до Апеляційної палати ВАКС на новий розгляд.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду