Зеленський закликав Столтенберга сприяти наданню Україні далекобійної зброї

16:33, 20 квітня 2023
Україна очікує рішень від партнерів щодо збройної підтримки на зустрічі у форматі «Рамштайн».
Зеленський закликав Столтенберга сприяти наданню Україні далекобійної зброї
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський закликав генерального секретаря Єнса Столтенберга під час його візиту до Києва всіма способами допомогти з постачанням далекобійної зброї, авіації та артилерії, яка життєво необхідна українцям.

Глава держави заявив, що під час першого візиту генсека НАТО до України з часу повномасштабного вторгнення вони обговорили чотирьох основних питання: засідання групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» 21 квітня, стимулювання партнерів щодо постачання деяких видів зброї, підготовку до Вільнюського саміту НАТО, на який запрошено Україну, а також гарантії безпеки для нашої країни на шляху до Альянсу.

«Засідання, яке відбудеться завтра … стосується збройної підтримки наших активних дій. Що далі зможуть рухатися наші воїни на передовій, то швидше в Україну та всю Європу повернеться найголовніше – мир», – заявив Зеленський.

Він звернувся до Генерального секретаря Північноатлантичного альянсу з проханням допомогти подолати стриманість партнерів у постачанні нашій державі далекобійної зброї, сучасної авіації, артилерії та бронетехніки.

«Гальмування відповідних рішень – це час, який втрачається для миру, і це життя наших воїнів, які поки не отримали життєво необхідної кількості оборонних інструментів», – наголосив він.

У свою чергу Єнс Столтенберг заявив, що приїхав сьогодні з сигналом, що НАТО стоїть разом з Україною.

«Ми стояли з вами після незаконної анексії Росією Криму у 2014 році, ми стоїмо разом з вами у героїчній боротьбі проти російських загарбників і на захисті вашої країни. І ми будемо стояти поряд із вами завтра, коли ви будете відбудовувати країну й працювати заради світлого майбутнього українського народу», – сказав Єнс Столтенберг.

Він наголосив, що російська агресія має бути зупинена, оскільки стала токсичною.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва