Завершено слідство у справі стосовно судді київського райсуду

13:37, 18 травня 2023
Детективам НАБУ надано доручення відкрити матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.
Завершено слідство у справі стосовно судді київського райсуду
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У середу, 17 травня прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно судді одного з районних судів м. Києва. Детективам НАБУ надано доручення відкрити матеріали справи стороні захисту для ознайомлення.

«17 травня 2023 року прокурор САП прийняв рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно судді одного з районних судів м. Києва, яка обґрунтовано підозрюється у зловживанні владою та внесенні службовою особою до офіційного документа завідомо неправдивих відомостей. Наразі детективам НАБУ надано доручення відкрити матеріали справи стороні захисту для ознайомлення», - сказано у повідомленні САП.

30 березня судді повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.  

«У межах досудового розслідування встановлено, що у листопаді 2020 року суддя ухвалила незаконне рішення про зняття арешту з 110,7 тис. Євро та 9,3 тис. дол. США, які були арештовані в межах кримінального провадження, обґрунтувавши своє рішення начебто належністю цих коштів іншому громадянину, а не обвинуваченому у справі», - розповіли у САП деталі справи.

17 квітня слідчий суддя ВАКС обрав судді запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 805,2 тис. грн.

ВРП відмовила САП у відстороненні судді.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді