В Україні працюють над створенням механізмів компенсації збитків, спричинених російською агресією

15:23, 21 червня 2023
Мінсоцполітики розробило законопроєкт «Про компенсації та облік осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України».
В Україні працюють над створенням механізмів компенсації збитків, спричинених російською агресією
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні працюють над створенням механізмів компенсації збитків, спричинених російською агресією. Саме питання створення національних механізмів компенсації збитків, які виникли внаслідок збройної агресії російської федерації проти України було обговорено на зустрічі, яку організував Офіс Ради Європи в Україні за участі представників державних органів влади та міжнародних партнерів. Про це повідомляє Мінсоцполітики.

«Збройна агресія російської федерації проти України призвела до значної шкоди багатьом житловим, промисловим, інфраструктурним, а також соціально важливим об’єктам, серед яких, зокрема, житло для прийомних сімей, сімей опікунів / піклувальників, сімей патронатних вихователів; житло, яке перебуває у власності дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування; центри надання соціальних послуг та служб у справах дітей; заклади, наближені до сімейних (малі групові будинки); соціальне житло для підтриманого проживання осіб старшого віку та осіб з ментальними порушеннями та / або інвалідністю», – наголосила у своєму виступі Ганна Пророк.

Заступниця Міністра поінформувала учасників заходу, що Мінсоцполітики розробило законопроєкт «Про компенсації та облік осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії російської федерації проти України». Документ ставить за мету визначити правові та організаційні засади забезпечення захисту всіх категорій осіб, які постраждали внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, починаючи з 19 лютого 2014 року.

Реєстр створюється для обліку та оцінювання людських втрат України та забезпечення виплати постраждалим особам компенсації за шкоду життю та здоров’ю.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді