Мінімальна пенсія 4186 гривень: кому встановлені такі виплати в Україні

21:03, 8 липня 2023
Мінімальний розмір пенсії у зв’язку із втратою годувальника за нормами закону не може бути меншим від двох визначених законом розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, - ПФУ.
Мінімальна пенсія 4186 гривень: кому встановлені такі виплати в Україні
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Пенсія у зв'язку із втратою годувальника військовослужбовця призначається у розмірі до 30 до 70 відсотків заробітку. До Пенсійного фонду звернулися з питанням щодо пенсії із втратою чоловіка колишнього військового пенсіонера.

«Помер мій чоловік, колишній військовий пенсіонер. Скільки мені як дружині належить у відсотках його пенсії?» – запитала жінка.

У ПФУ відповіли, що Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб», звільнених з військової служби та деяких інших осіб» передбачено призначення пенсії у зв’язку із втратою годувальника у розмірі від 30 до 70 відсотків від заробітку (грошового забезпечення), залежно від обставин загибелі чи смерті годувальника.

У той же час мінімальний розмір пенсії у зв’язку із втратою годувальника за нормами зазначеного закону не може бути меншим від двох визначених законом розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. На сьогодні це 4186 гривень.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду