У Харкові чоловік ледве не зарубав конкурента через вигадані ревнощі

08:00, 27 вересня 2023
Зловмисник взяв сокиру та вдарив опонента у шию.
У Харкові чоловік ледве не зарубав конкурента через вигадані ревнощі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Харкові суд визнав чоловіка винним у нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння.

Як повідомила Харківська обласна прокуратура, у червні 2021 року 32-річний чоловік приревнував свою кохану до їх спільного знайомого. Перебуваючи у під’їзді будинку по вул. Маршала Бажанова у Харкові, він взяв сокиру та вдарив опонента у шию.

«Злякавшись, потерпілий вибіг з під’їзду, проте обвинувачений побіг за ним та вдарив конкурента сокирою по голові. Від удару той впав на землю, проте зловмисник продовжив його бити. На щастя, життя потерпілого врятували медики. При цьому зловмисник був впевнений, що вбив чоловіка, прийшов додому та сказав: «Я його зарубав», - сказано у повідомленні.

Вироком Київського районного суду м. Харкова від 6 квітня 2023 року чоловіка визнано винним у нанесенні умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння (ч. 1 ст. 121 КК України). Йому було призначено покарання у вигляді 5 років 3 місяців позбавлення волі.

Проте прокурори Київської окружної прокуратури м. Харкова не погодились із вказаним рішенням суду та подали апеляційну скаргу.

Колегія суддів Харківського апеляційного суду погодилась із позицією прокуратури. Дії обвинуваченого кваліфіковано як замах на умисне вбивство (ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України) та йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду