На Донеччині військовослужбовці торгували трофейною зброєю

17:52, 20 листопада 2023
На Донеччині правоохоронці перекрили канал продажу трофейної зброї.
На Донеччині військовослужбовці торгували трофейною зброєю
Джерело фото: Офіс Генерального прокурора
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На території Донецької області правоохоронці припинили канал торгівлі зброєю. Донецька спеціалізована прокуратура у справах оборони Східного регіону повідомила про надання підозри двом військовослужбовцям через незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами (частина 2 статті 28, частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України). Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

За даними розслідування, підозрювані безпідставно присвоювали різні види трофейної стрілецької зброї та боєприпасів з метою подальшого продажу. Поліція спочатку провела контрольовану покупку одного автомата Калашникова. Після цього зловмисники пропонували придбати більшу кількість.

Під час проведення другої контрольованої покупки шести автоматів Калашникова правоохоронці затримали підозрюваних за статтею 208 Кримінально-процесуального кодексу України. В даний момент розглядається питання про обрання запобіжного заходу для них. Триває проведення експертиз, а також встановлення всіх обставин скоєння злочину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України