Південний циклон 26-27 листопада став найбільшим снігопадом за всю історію, – Укргідрометцентр

07:38, 28 листопада 2023
Хоча частину України вже покинув циклон, на північному сході країни продовжуються снігопади та хуртовини.
Південний циклон 26-27 листопада став найбільшим снігопадом за всю історію, – Укргідрометцентр
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Потужний південний циклон, який охопив територію України 26-27 листопада, вже покинув країну, залишивши за собою негоду та несприятливі погодні умови. Заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня наголосила на суттєвих опадах, особливо у смузі від Одеської та Миколаївської до Чернігівської та Сумської областей, пише РБК-Україна.

У деяких регіонах ці опади були у вигляді дощу, у інших - снігу. Спостерігалися також значні пориви вітру, досягаючи 17-23 м/с, з найсильнішими ударами до 35 м/с у Вилковому, Одеська область.

Зокрема, снігопади та хуртовини були зафіксовані в Одеській, Черкаській та Чернігівській областях, де утворився сніговий покрив від 10 до 27 см. Це не найбільший снігопад за всю історію, проте циклон проявився значними поривами вітру, особливо в Криму, де хвилі досягали 8 метрів.

Голеня підкреслила, що циклон вже покинув територію України, хоча на північному сході країни продовжуються снігопади та хуртовини. Ці погодні умови спричинили труднощі, проте ситуація поступово покращується з підвищенням температури та зменшенням інтенсивності опадів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва