В Україні до 15 років тюрми заочно засудили проросійського блогера Юрія Подоляку

19:13, 2 лютого 2024
Суд засудив проросійського блогера Юрія Подоляку до 15 років тюрми за інформдиверсії проти України.
В Україні до 15 років тюрми заочно засудили проросійського блогера Юрія Подоляку
Джерело фото: svoboda.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Шевченківський районний суд визнав проросійського блогера-мільйонника Юрія Подоляку винним за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України та засудив його до 15 років тюрми in absentia (за відсутності обвинуваченого). Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України.

За даними слідства, Подоляка, який переховується в росії та називає себе «головним спікером» у війні проти України, регулярно виконував завдання російських спецслужб з проведення інформаційних диверсій. Він використовував свій ютуб-канал та соціальні мережі для поширення прокремлівської пропаганди та виправдання агресії росії проти України.

Подоляк причетний до коригування масованих ракетно-артилерійських атак росії на Миколаївщину та формування мереж інформаторів для наведення російської зброї на південному заході України.

Суд визнав його винним за статтями, такими як спроба насильницької зміни конституційного ладу, розповсюдження матеріалів із закликами до порушення територіальної цілісності України, державна зрада, пропаганда війни та виправдання агресії росії.

Оскільки обвинувачений переховується в росії, тривають заходи для його викриття та покарання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва