$300 за участь у шахрайстві з квартирою: у Києві викрили схему

17:28, 9 лютого 2024
Взяти участь у шахрайській схемі жінці запропонував чоловік, з яким вона познайомилась на сайтів знайомств.
$300 за участь у шахрайстві з квартирою: у Києві викрили схему
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві повідомили про підозру уродженці Харківської області за фактом шахрайства з квартирою у столиці на підставі підроблених документів та подальшої легалізації отриманих доходів.

Як повідомила Київська міська прокуратура, шахраї у 2022 році оформили на 36-річну фітнес-тренерку договір дарування квартири, яка знаходиться по бульвару Міхновського у Києві. Власниця квартири нібито подарувала свою нерухомість жінці ще 2007 року, хоча насправді померла за 5 років до цієї угоди.

«Як з'ясувалося, взяти участь у шахрайській схемі жінці запропонував чоловік, з яким вона познайомилась на сайтів знайомств. За те, аби вона погодилась оформити житло на себе, а згодом «продати» його, жінці заплатили $300», - сказано у повідомленні.

Наразі вказана квартира арештована. Своїми діями підозрювана завдала збитків громаді міста на понад 1,6 млн грн (у таку суму оцінили незаконно переоформлене житло). Квартира є відумерлою спадщиною.

Слідство триває, встановлюються інші учасники злочину.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду