На Хмельниччині нетверезий водій наїхав на велосипедиста та втік

07:19, 12 лютого 2024
У Хмельницькій області водій у стані алкогольного сп’яніння вчинив ДТП зі смертельними наслідками.
На Хмельниччині нетверезий водій наїхав на велосипедиста та втік
Джерело фото: поліція Хмельницької області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Хмельниччині поліцейські оперативно викрили і затримали водія, який, будучи у стані алкогольного сп’яніння, спричинив ДТП з летальними наслідками. Про це повідомила поліція Хмельницької області.

За даними правоохоронців, 34-річний водій, керуючи автомобілем «ВАЗ 2101», вчинив наїзд на велосипедиста віком 70 років у місті Полонне. Внаслідок цього потерпілий отримав смертельні травми.

Попереднє тестування водія за допомогою приладу «Драгер» показало перевищення допустимої норми алкоголю в крові у 10 разів. Після скоєння аварії водій залишив місце події, залишивши потерпілого без допомоги.

У результаті оперативних заходів поліції, в рамках плану «Перехват», порушника було виявлено та затримано протягом кількох годин.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особами, керуючими транспортними засобами у стані сп’яніння, що призвело до смерті потерпілого. За цією статтею Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду