У Києві затримали посадовця Мінкульту за вимагання $3300 за вивезення антикварної зброї за кордон

21:46, 15 лютого 2024
Посадовця Міністерства культури викрито на хабарництві за обіцянку сприяти у безперешкодному вивезенні антикваріату за кордон.
У Києві затримали посадовця Мінкульту за вимагання $3300 за вивезення антикварної зброї за кордон
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У результаті процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва був викритий посадовець адміністративного Управління Міністерства культури та інформаційної політики України за фактом вимагання та одержання хабаря у розмірі 3300 доларів США з метою впливу на рішення третіх осіб. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

За даними слідства, посадовець Міністерства вимагав та отримав від особи 3300 доларів за сприяння у безперешкодному вивезенні антикварної холодної зброї за кордон поза митним контролем та без необхідних документів.

Під час отримання другої частини хабаря у розмірі 3000 доларів посадовця було затримано за статтею 208 КПК України. Ще 300 доларів він отримав раніше.

Наразі розглядається питання про повідомлення підозри та обрання запобіжного заходу. Згідно з частиною 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України, за цим злочином може бути передбачено покарання у вигляді до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України