Киянам нагадали про штрафи від 1 700 грн за торгівлю первоцвітами

17:54, 16 лютого 2024
Напередодні сезону цвітіння первоцвітів просять громадян не купувати підсніжники, проліски та інші ранньоквітучі рідкісні рослини.
Киянам нагадали про штрафи від 1 700 грн за торгівлю первоцвітами
Джерело фото: Kristine Cinate / Unsplash
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Торгівля первоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією і карається штрафом від 1 700 до 3 655 грн.

У КМДА напередодні сезону цвітіння первоцвітів просять громадян не купувати підсніжники, проліски та інші ранньоквітучі рідкісні рослини, які занесені до Червоної книги України.

Первоцвіти належать до рідкісних і зникомих видів рослин, більшість із яких (підсніжники, проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава тощо) занесені до Червоної книги України та охороняються законом. Збирання первоцвітів шкодить природі тим, що не дає змоги рослинам утворити насіння, адже вони розмножуються не лише цибулинами. Зривання кількох рослин первоцвіту призводить до знищення десятків насінин, які в майбутньому могли б дати нове покоління.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України