Пільги на оплату комунальних послуг у 2024: як зміниться процедура отримання

13:10, 18 лютого 2024
Пенсійний фонд автоматизує процес призначення пільг у 2024 році.
Пільги на оплату комунальних послуг у 2024: як зміниться процедура отримання
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Право на отримання пільгових виплат у 2024 році для осіб, які на них мають право в залежності від доходів, буде визначено автоматично. Про це повідомила пресслужба Пенсійного фонду.

Згідно з інформацією, пільги для тих, хто минулого року користувався ними на підставі доходів, закінчилися 31 грудня 2023 року. Відтак, з січня 2024 року право на отримання пільг по оплаті житлово-комунальних послуг буде автоматично визначено відповідно до доходів, які сім'я пільговика отримала з липня по грудень 2023 року.

Зазначається, що необхідні відомості про доходи сім'ї пільговика надійдуть до Пенсійного фонду у лютому через подання квартальних звітів страхувальниками. Після цього буде автоматично розраховано пільги на новий період без потреби додаткового звернення до органу Фонду, за винятком випадків, коли у пільговика відбулись зміни (наприклад, у складі сім'ї, місці проживання, переліку послуг, на які призначено пільги).

Додатково нагадується, що в разі перевищення середньомісячного доходу сім'ї пільговика розміру, що дає право на податкову соціальну пільгу (4240 гривень у 2024 році), можна звернутися за житловою субсидією.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді