Майже щоденні збиття російських винищувачів, – Ігнат назвав причини успіху

20:09, 2 березня 2024
Повітряні сили України збивають російські літаки майже щодня, завдяки додатковим інструментам ППО.
Майже щоденні збиття російських винищувачів, – Ігнат назвав причини успіху
Джерело фото: t.me/Tsaplienko
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Отримання Повітряними силами «додаткових інструментів» дозволило майже щоденне збиття російських літаків, повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону.

«Деталі ми не можемо розповідати. Знищуються літаки і на південному, і на східному напрямках. Є в нас засоби, які працюють фактично щодня, окупанти вже розуміють, що на тому чи іншому напрямку їх може очікувати сюрприз. Робота ведеться майже щодня, і ворог не почувається так вільно, як це було раніше», - зазначив він.

Ігнат пояснив, що хоча додаткових інструментів недостатньо для охоплення величезної території лінії фронту, це дозволяє підстерігати ворога там, де він найагресивніший.

«Знищуються (літаки – ред.) на великих відстанях. Звичайно, хочеться побачити російських льотчиків – чи катапультувалися, чи ні, палаючий літак, який падає, але на відстані 100 і більше кілометрів в глибину оборони противника це нереально побачити», - додав він.

Він також вказав на серйозний психологічний вплив збиття російських літаків на пілотів.

«Подивіться, на яких відстанях було знищено А-50. До речі, сьогодні шостий день без А-50 в Азовському морі, і це доволі приємний для нас факт, що окупанти не знають, як далі використовувати ці літаки, якщо вони можуть піти за руським кораблем», - підкреслив Ігнат.

Він зазначив, що збиття ворожих літаків дозволяє українським військам відпочити, оскільки зараз ведуться оборонні дії, і керовані авіабомби, що запускаються з цих літаків, представляють серйозну загрозу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду