Андрій Єрмак провів онлайн-перемовини з делегацією Угорщини, яку очолив Петер Сіярто

21:50, 4 квітня 2024
В Офісі Президента підкреслили прогрес у діалозі з Угорщиною про покращення двосторонніх відносин: з 11 пунктів, які запропонувала Угорщина, вже узгодили 5.
Андрій Єрмак провів онлайн-перемовини з делегацією Угорщини, яку очолив Петер Сіярто
Фото: ОП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українська та угорська делегації високого рівня під час онлайн-зустрічі обговорили шляхи розв’язання основних питань двостороннього порядку денного. Українську делегацію очолив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, а угорську - міністр закордонних справ і зовнішньої торгівлі Петер Сійярто. Про це йдеться на сайті ОП.

Андрій Єрмак зазначив, що з 11 пунктів, які запропонувала угорська сторона, фактично узгодили вже п’ять. 

Так, у пункті пропуску "Лужанка - Берегшурань" уже цього місяця почнуть пускати вантажівки без обмеження ваги. Крім того, відкриють новий пункт пропуску "Велика Паладь - Надьгодош", що допоможе зменшити черги на кордоні з Угорщиною.

"Нові перспективи на економічному, інфраструктурному, соціальному та інших напрямах дадуть обом нашим країнам змогу стати сильнішими й заможнішими. За кожним із цих напрямів сформовані спільні робочі групи. І вони вже виробили пакет ефективних рішень", – розповів Єрмак. 

У питаннях національних спільнот є узгоджені позиції, які напрацювали та попередньо зафіксували робочі групи.

«Для нас важливо, щоб досягнуті домовленості були не лише узгоджені, а й зафіксовані. Сьогодні буде надана позиція у вигляді конкретних кроків, які бачить українська сторона щодо кожного з блоків питань, які стосуються двосторонніх відносин у частині захисту угорської національної меншини. Ми готові максимально оперативно провести наступну зустріч», - наголосила віцепрем’єр-міністр Ольга Стефанішина.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва