ДТП з масштабною пожежею на АЗС, внаслідок якої загинув 17-річний хлопець: судитимуть винуватця трагедії

16:07, 13 травня 2024
Водій Audi перевищив допустиму швидкість та зіткнувся х паливорозподільчими колонками, в результаті чого загинув пасажир та згоріли автівки разом з АЗС.
ДТП з масштабною пожежею на АЗС, внаслідок якої загинув 17-річний хлопець: судитимуть винуватця трагедії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

22-річного водія Audi, який став учасником ДТП з масштабною пожежею на автозаправній станції, де загинув 17-річний пасажир, судитимуть за обвинуваченням у порушенні правил безпеки дорожнього руху за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє Київська міська прокуратура. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

Згідно з матеріалами справи, 9 липня 2023 року на проспекті Броварському автомобіль "Audi TT", керований 22-річним водієм, рухався з надмірною швидкістю у напрямку вулиці Будівельників разом з його 17-річним братом. Швидкість руху колісного транспорту становила 83-98 км/год, при тому, що на цій ділянці встановлено дозволену максимальну швидкість 50 км/год.

Під час наближення до автозаправної станції, через несвоєчасне гальмування та перевищення швидкості водій не зумів впоратися з керуванням і допустив зіткнення з паливорозподільчими колонками та автомобілями, які перебували на території АЗС. Унаслідок цього сталася масштабна пожежа, в результаті якої знищено 8 автотранспортних засобів, а приміщення АЗС повністю згоріло.

Пасажир автомобіля «Audi TT», який отримав тяжкі тілесні ушкодження внаслідок ДТП, через кілька днів помер у лікарні. Власниками заправки до обвинуваченого пред’явлено цивільні вимоги на загальну суму понад 60 мільйонів гривень.

У разі визнання вини, молодий водій стикається з можливим позбавленням волі на строк до 8 років.

 

Відео: Київська міська прокуратура

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України