У США озвучили позицію щодо ударів західною зброєю по території рф

08:32, 29 травня 2024
Наша політика полягає в тому, що ми не заохочуємо і не забезпечуємо можливостей для ударів України за її межами, - сказав речник Держдепу США Метью Міллер.
У США озвучили позицію щодо ударів західною зброєю по території рф
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

США продовжують підтримувати незмінну позицію стосовно можливості українських військових використовувати американську зброю на території рф. Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер під час брифінгу.

Він підкреслив, що Сполучені Штати не підтримують ідею ударів України по російській території.

«Що стосується нашої політики, я говорив про це минулого тижня, і держсекретар говорив про це: наша політика полягає в тому, що ми не заохочуємо і не забезпечуємо можливостей для ударів України за її межами. Але якщо ви подивитеся на широкий контекст нашої політики, ми чітко дали зрозуміти, що в України немає більшої підтримки, ніж з боку Сполучених Штатів», — сказав Міллер.

Зазначимо, як стало відомо, державний секретар США Ентоні Блінкен після візиту до Києва виступив за надання дозволу Україні бити по території рф американською зброєю. Водночас у Білому домі точаться дискусіїщодо цього.

А прем'єрка Італії Джорджа Мелон виступила проти того, щоб Україна завдавала ударів по території рф зброєю від партнерів. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Катерина Широка
    Катерина Широка
    суддя Вищого антикорупційного суду