За місяць в Україні мобілізували стільки ж людей, як за півроку, – нардеп

18:57, 10 червня 2024
В Україні за останній місяць зросли темпи мобілізації.
За місяць в Україні мобілізували стільки ж людей, як за півроку, – нардеп
Джерело фото: interfax.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В Україні значно зросли темпи мобілізації за останній місяць. За цей період кількість залучених в армію людей набрала обсяг, що можна порівняти з останніми показниками за півроку, повідомив секретар Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в інтерв'ю Radio NV.

«У нас зараз темпи мобілізації зросли. За останній місяць ми набрали, мабуть, як за останні півроку. За останні чотири місяці. У нас в травні був найбільший [набір]», - розповів Костенко.

За оцінками секретаря, цього року потреба в особовому складі становить між 100 та 110 тисячами людей. Таку кількість, за його словами, визначили командування та військові, що перебувають на фронті.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Кабмін затвердив новий Порядок бронювання військовозобов’язаних під час воєнного стану засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (тобто, Порталу Дія). Відповідна постанова №650 була прийнята 5 червня. Дана постанова має вирішити певні проблеми з бронюванням. Йдеться про порядок і критерії бронювання працівників критично важливих для економіки підприємств.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що після набуття чинності новим законом мобілізація в Україні збільшилася.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду