Вимкнення кондиціонерів і зовнішнього освітлення в закладах освіти: у МОН оприлюднили уточнення

19:40, 12 червня 2024
У МОН підкреслюють, що під час підготовки та проведення масових екзаменаційних чи тестових випробувань у приміщеннях зі значними скупченнями людей встановлено винятки щодо обмеження використання кондиціонерів.
Вимкнення кондиціонерів і зовнішнього освітлення в закладах освіти: у МОН оприлюднили уточнення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство освіти і науки України оприлюднили роз’яснення щодо заощадження електроенергії в закладах освіти.

Там зазначають, що через ворожі обстріли частину енергетичної інфраструктури України пошкоджено. Щоб стабілізувати її роботу, важливо відповідально споживати електроенергію.

МОН оприлюднило рекомендації для закладів освіти щодо заощадження електроенергії: йдеться про обмеження використання кондиціонерів і зовнішнього освітлення.  Такі вимушені заходи закладено в розпорядженні КМУ.

У відомстві додають, що водночас у пріоритеті — безпека учасників освітнього процесу, зокрема з урахуванням особливостей його проведення.

«Саме тому важливо дотримуватися таких рекомендацій: 

- Під час підготовки та проведення НМТ, ЄВІ, ЄФВВ, ЄДКІ, інших масових екзаменаційних / тестових випробувань у приміщеннях зі значними скупченнями людей (зокрема вступників) встановлено винятки щодо обмеження використання кондиціонерів.

- Постійна робота кондиціонерів і вентиляційного обладнання є обовʼязковою в укриттях закладів освіти, де перебувають діти, студенти, персонал і цивільні особи під час повітряних тривог.

- Заклади освіти повинні забезпечувати безпеку освітнього середовища та дотримання санітарних норм. Зокрема, у теплу пору року доцільно проводити заняття з прочиненими вікнами в режимі провітрювання», - пишуть у МОН.

Також у відомстві наголошують, що важливо відповідально ставитися до енергозбереження, разом з тим гарантувати безпеку та належні умови для здобувачів освіти в межах наявних ресурсів і можливостей енергосистеми.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду