США не бачать сьогодні Україну в НАТО, – Зеленський

17:37, 30 червня 2024
Зеленський засудив позицію США щодо НАТО та вимагає більшої підтримки.
США не бачать сьогодні Україну в НАТО, – Зеленський
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

США не виражають підтримки наданню Україні запрошення на вступ до НАТО на сьогоднішній день, оскільки бояться дратувати російського диктатора володимира путіна. Про це зявив Президент України Володимир Зеленський у інтерв'ю виданню The Philadelphia Inquirer.

За словами Зеленського, ні чинний президент США Джо Байден, ні його попередник Дональд Трамп не висловлюють готовності видати запрошення Україні на вступ до НАТО. «Ми розуміємо, що Білий дім не готовий дати нам запрошення. Вони говорять про це відкрито. Про це говорить президент Байден. А Трамп говорить, що якби не НАТО, то і війна могла б не початися. Ми з вами чуємо обидві думки двох партій. І це говорить про те, що всі не бачать сьогодні Україну в НАТО. На жаль», — заявив він.

Проте Зеленський не підтримує таку американську політику та вважає її «кроком назад». На його думку, обережна політика, спрямована на уникнення подразнення путіна, схожа на «кроки сапера на мінному полі», а не на лідерську політику у міжнародних відносинах.

«Розуміючи це все, якщо для нас сьогодні немає запрошення, то ми хочемо конкретики. Якщо Америка боїться дратувати путіна, а саме через це нас туди не запрошують, то ми просимо США дати нам максимально все те, що може нас захистити. Ми просимо Patriot, достатню кількість F-16, достатню кількість зброї, щоб захистити себе», — підкреслив президент України.

Зеленський також додав, що якщо НАТО не готове сьогодні приймати Україну до свого складу, то Україна вимагає, щоб їй було надано всі необхідні ресурси для самостійного захисту від будь-якої агресії росії.

Раніше повідомлялося, що Зеленський прокоментував план Трампа про завершення війни за добу. Зеленський також заявив, що Байдену та Конгресу треба бути більш потужними, бо вони в 10 разів сильніші путіна.

Нагадаємо, за словами Зеленського, уявлення про перемогу в України відмінне від Заходу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Гребенюк
    Наталія Гребенюк
    суддя Східного апеляційного господарського суду