Уявлення про перемогу в України відмінне від Заходу, – Зеленський

16:43, 30 червня 2024
Зеленський розповів про різницю у розумінні перемоги для Заходу та України.
Уявлення про перемогу в України відмінне від Заходу, – Зеленський
Джерело фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський у інтерв'ю виданню The Philadelphia Inquirer зазначив, що для США, Європи та багатьох інших країн важлива перемога України, проте розуміння цього поняття може значно відрізнятися.

«Так. Я думаю, що для Сполучених Штатів це важливо, і для Європи, і для багатьох країн. Але у нас можуть бути різні уявлення про слово «перемога», — відповів Зеленський на питання про бажання президента США Джо Байдена щодо перемоги України.

За словами українського лідера, Захід хотів позбавити путіна можливості повністю окупувати Україну і поставити його на місце агресора, що вже вважається перемогою. Проте для українців, особливо для тих, хто втратив близьких під час конфлікту, перемога означає щось більше.

«Але для нас, для людей на передовій, які втратили своїх братів по зброї, мирних жителів, які втратили своїх рідних, тих, хто виїхав за кордон, але має чоловіків на передовій, для нас перемога - це момент задоволення. Ми вдячні, що Захід не дозволив росії окупувати нас (повністю, - ред.), але нам потрібна справедливість», — підкреслив Зеленський.

Він також зазначив, що у практичному плані перша частина «справжньої перемоги» України полягає у тому, щоб не допустити повного знищення усього українського путіним. росія на окупованих територіях намагається знищити українську мову, церкву та історію, що є частиною її імперіалістичних зусиль.

Зеленський попередив також про можливість подальших агресивних кроків росії у Білорусі, Грузії та, за відсутності реакції Заходу, у країнах Балтії, які є членами НАТО.

«Ми повинні бути в Європейському Союзі заради економічної безпеки. І ми повинні бути в НАТО для фізичної безпеки. Якщо у нас не буде цих двох, для нас є величезний ризик, що ворог повернеться», – сказав він.

Крім того, Зеленський заявив, що Байдену та Конгресу треба бути більш потужними, бо вони в 10 разів сильніші путіна.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Гребенюк
    Наталія Гребенюк
    суддя Східного апеляційного господарського суду