Школярів з 2025 року у 8-х класах і з 2026 року в 9-х класах навчатимуть фінграмотності – НБУ

15:22, 5 липня 2024
Для школярів викладатимуть новий обов'язковий курс «Підприємництво і фінансова грамотність».
Школярів з 2025 року у 8-х класах і з 2026 року в 9-х класах навчатимуть фінграмотності – НБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В українських школах навчатимуть учнів фінансової грамотності. Новий обов'язковий курс «Підприємництво і фінансова грамотність» викладатимуть з 2025 року у 8-х класах та з 2026 року у 9-х класах у всіх школах України.

Як повідомили у Нацбанку, це пов’язано із тим, що в Україні затверджено Національну стратегію розвитку фінансової грамотності до 2030 року, що сприятиме підвищенню фінансової обізнаності населення України. Реалізація Стратегії здійснюватиметься за п’ятьма стратегічними цілями.

«Необхідність ухвалення фінансових рішень в умовах невизначеності та швидких змін, сучасні складні фінансові продукти, стрімкий прогрес цифровізації фінансового ринку, зростання випадків шахрайства обумовлюють необхідність об'єднання зусиль багатьох сторін для розбудови екосистеми фінансової грамотності в Україні. Це дасть змогу не лише підвищити рівень фінансової грамотності, а й поглибити фінансову інклюзію населення України. Системна й злагоджена робота сприятиме посиленню фінансової стійкості українців, набуттю навичок ефективного управління особистими, родинними фінансами та фінансами бізнесу за будь-яких умов», – наголосив Голова Національного банку Андрій Пишний.

Одна з цілей – це якісна базова фінансова освіта.

Як пояснюють у НБУ, для її виконання заплановані заходи з підвищення фінансової грамотності дошкільнят, школярів та студентів. Передбачено розроблення різноманітних доступних навчальних ресурсів та осучаснення навчальних програм. Також важливим завданням у межах цієї цілі є розбудова спільноти педагогів – експертів з фінансової грамотності, що, зокрема, допоможе якісно розпочати викладання нового обов'язкового курсу «Підприємництво і фінансова грамотність» з 2025 року у 8-х класах та з 2026 року у 9-х класах у всіх школах України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Ємець
    Олександр Ємець
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Іван Рибак
    Іван Рибак
    суддя Київського апеляційного суду