Уряд розробляє законопроект про відновлення доброчесності у КСУ: Офіс Президента

20:19, 29 октября 2020
Зеленський закликав невідкладно зареєструвати у парламенті законопроект про відновлення доброчесності судочинства у КСУ.
Уряд розробляє законопроект про відновлення доброчесності у КСУ: Офіс Президента
www.president.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

На засіданні РНБО Президент України дав доручення невідкладно зареєструвати у Верховній Раді законопроєкт, у якому передбачається відновлення доброчесності судочинства у Конституційному Суді. Про це повідомляє Офіс Президента.

«Я не впевнений, що судді Конституційного Суду самі вирішили зробити те, що вони вчора скоїли. Треба робити швидкі, але адекватні кроки. На законодавчому рівні – я впевнений, що це справедливо, – невідкладно зареєструвати законопроєкт у Верховній Раді, де передбачається відновлення доброчесності конституційного судочинства в Україні», – акцентував Президент і додав, що «ми не розуміємо, який сюрприз Конституційний Суд зробить завтра чи післязавтра».

У свою чергу, Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов зазначив, що Суд виступає «криголамом» досягнень нашої держави на шляху до європейської та євроатлантичної інтеграції, руйнуючи антикорупційне законодавство, а «такі кроки свідчать про цілеспрямованість і продуманість антидержавних дій».

Окрім того, представник Президента в Конституційному Суді Федір Веніславський наголосив, що рішення КСУ було ухвалене з багатьма порушеннями, а самі судді мали конфлікт інтересів.

«За результатами засідання було ухвалено рішення, зокрема, щодо вжиття Кабінетом Міністрів невідкладних заходів щодо тимчасового порядку ведення Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також проведення спеціальної перевірки. Володимир Зеленський запропонував терміново розробити та внести на розгляд Верховної Ради як невідкладний законопроєкт про відновлення довіри до конституційного судочинства. Також було ухвалено рішення про активізацію діяльності Комісії з питань правової реформи при Президентові України та прискорення подання пропозицій щодо судової реформи», - повідомили ОПУ.

А Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що робота над законопроєктом уже ведеться у взаємодії з Офісом Президента.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що оприлюднено рішення Конституційного Суду, що стосується системи декларування та НАЗК.

Сьогодні Уряд зобов'язав НАЗК невідкладно відновити доступ до реєстру е-декларацій.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що рішення певних органів державної влади мають антидержавний характер.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси