Раді рекомендують включити до порядку денного законопроект, який врегульовує питання е-паспортів

11:46, 19 ноября 2020
Законопроектом передбачається закріпити на рівні закону визначення таких понять як «е-паспорт» та «е-паспорт для виїзду за кордон», а також можливість використання е-паспортів громадянами України після 2021 року.
Раді рекомендують включити до порядку денного законопроект, який врегульовує питання е-паспортів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет цифрової трансформації на своєму засіданні у середу, 18 листопада, яке відбулось в режимі відеоконференції, розглянув проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" (№4355), передає офіційний сайт парламенту.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 278, громадяни України мають можливість користуватись е-паспортами та е-паспортами для виїзду за кордон до кінця 2021 року. Законопроєктом передбачається закріпити на рівні закону визначення таких понять як «е-паспорт» та «е-паспорт для виїзду за кордон», а також можливість використання е-паспортів громадянами України після 2021 року.

Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді включити проєкт Закону до порядку денного четвертої сесії.

Члени Комітету також підтримали включення до порядку денного проєкту Закону «Про внесення змін до деяких законів України» (№ 4378), який врегульовує питання резервного копіювання інформації та відомостей державних електронних інформаційних ресурсів, а також централізованого зберігання Держспецзв’язку таких резервних копій.

Окрім того, на засіданні було розглянуто ряд законодавчих ініціатив, щодо яких Комітет не є головним.

Так, Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу та в цілому проєкт Закону «Про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Європейським поліцейським офісом стосовно конфіденційності та забезпечення збереження інформації» (№0075). Даний висновок буде направлено до Комітету з питань інтеграції України з Європейським Союзом.

Метою прийняття проєкту Закону є проведення внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності Меморандумом про взаєморозуміння між Україною та Європейським поліцейським офісом стосовно конфіденційності та забезпечення збереження інформації, підписаним 3 липня 2017 року.

Як зазначив, доповідаючи законопроєкт, заступник Міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров, проєктом пропонується ратифікувати Меморандум із заявою, яка розтлумачує, що в Україні не тільки Національна поліція, як уповноважений орган по взаємодії із Центральним бюро Інтерполу буде здійснювати взаємодію і, відповідно, захищати інформацію, яка передається між суб’єктами, а й інші установи і органи, які, відповідно до узгоджених рішень, будуть напряму підключатися до Центрального бюро Європолу.

На засіданні було розглянуто проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства стосовно ведення господарської діяльності (№3501), яким пропонується врегулювати питання критеріїв віднесення суб’єктів господарювання до мікропідприємництва, малого, середнього або великого підприємництва, а також упорядкування та чіткого визначення цілей застосування класифікацій суб’єктів господарювання. Також передбачено удосконалення норм, які регулюють правовідносини з корпоративного управління суб’єктів господарювання та встановлення прозорої процедури погодження укладання договору сервітуту на земельну ділянку для суб’єктів господарювання та землевласників, землекористувачів.

Комітет підтримав прийняття законопроєкту у першому читанні і прийняв рішення рекомендувати Комітету з питань економічного розвитку врахувати зауваження та пропозиції Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України та профільних асоціацій при підготовці законопроєкту до другого читання.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Мінцифри виступає за впровадження інституту електронного резидента у підприємницькій діяльності.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді