Україну сколихнула потужна магнітна буря: що відомо

09:48, 1 сентября 2019
Пік сонячної активності припав на 1 вересня 2019 року.
Україну сколихнула потужна магнітна буря: що відомо
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Україну накрила найсильніша магнітна буря. Про це свідчать дані Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця.

Зазначається, що магнітна буря почалася в суботу, 31 серпня і закінчиться в понеділок, 2 вересня. У неділю, 1 вересня, вплив магнітних хвиль буде найбільш згубним для здоров'я людей. Рівень цієї бурі, за даними фахівців, від 6 балів і їй присвоєна категорія G2.

Під час геомагнітних коливань у метеозалежних людей може виникнути головний біль, перепади настрою, слабкість, прискорене серцебиття та  підвищений артеріальний тиск. Також підвищується ризик депресій та загострення серцево-судинних хвороб.

Деякі дослідники стверджують, що в період магнітних бур збільшується число аварій, автомобільних і авіакатастроф, так як відбувається помітне зниження швидкості реакцій і світосприйняття. Під час магнітної бурі можливе порушення біоритмів організму, збільшення числа нещасних випадків і травматизму, що пояснюється змінами в діяльності центральної нервової системи (збільшується час реакції на зовнішні подразники).

Щоб уникнути негативного впливу сонця в період магнітних бур, медики рекомендують менше перебувати на сонці, не навантажувати себе надмірною фізичною працею, більше відпочивати, уникати стресових ситуацій, а також дотримуватися правильного раціону харчування й водного режиму. Також під час магнітної бурі обмежте далекі поїздки й обов'язково тримайте під рукою необхідні ліки.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про наші щоденні звички, які шкідливі для очей. Дотаких звичок можна віднести читання при поганому освітленні, куріння,надмірне перебування під ультрафіолетом, неправильне харчування, офісний спосіб життя.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва