У МОЗ повідомили, як пом’якшуватимуть карантин у окремих областях

20:55, 24 мая 2020
Область повинна відповідати трьом критеріям.
У МОЗ повідомили, як пом’якшуватимуть карантин у окремих областях
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що для пом’якшення карантину в будь-якому регіоні має бути дотримано всіх визначених критеріїв адаптивного карантину. Про це він повідомив під час брифінгу МОЗ 24 травня.

«Адаптивний карантин в Україні передбачає, що пом’якшення обмежувальних заходів через коронавірус можливе лише в регіоні, який відповідає критеріям  МОЗ. Ці критерії розроблені провідними фахівцями і не будуть переглядатися. Областям, у яких кількість тестувань на коронавірус становить менше 12 на 100 тисяч населення,  треба  наростити тестування, тому що в них можуть бути невиявлені випадки COVID-19», — зазначили на Telegram-сторінці МОЗ.

Варто нагадати, з 22 травня в Україні запроваджений адаптивний карантин, який передбачає пом’якшення обмежувальних заходів у кожному регіоні окремо – залежно від ситуації з коронавірусом. Для переходу на новий етап пом’якшень кожна область повинна відповідати трьом критеріям: кількості захворювань на COVID-19 на 100 тисяч населення, завантаженості ліжок хворими з COVID-19, а також кількісті тестувань на 100 тисяч населення.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Кабмін 20 травня на засіданні дозволив відновити роботу громадського транспорту і дитячих садів.

Також в Україні продовжили карантин до 22 червня

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді