Нове керівництво ГПУ vs добір прокурорів

13:01, 2 сентября 2019
Добір прокурорів 2018 року може навіть не завершити навчання.
Нове керівництво ГПУ vs добір прокурорів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Другий добір на посади прокурорів місцевих прокуратур, якій пройшов відбір ще у 2018 році, опинився у скрутному становищі у зв’язку з планами нової влади та нового керівництва Генеральної прокуратури позбавити права на зайняття посад прокурорів близько 300 кандидатів, які зараз проходять навчання в Національній академії прокуратури.

Конкурс для другого добору прокурорів орієнтовно повинен був відбутися у травні 2020 року, однак 29 серпня стало відомо, що навчання добору прокурорів невдовзі може бути припинене. 

Така ситуація викликала справжнє обурення у кандидатів у прокурори, які вже звернулись до Президента Володимира Зеленського, Верховної Ради України, Офісу Президента України та Генеральної прокуратури. Крім того, під стінами ГПУ відбулась акція протесту, в якій взяли участь учасники добору 2018 року.

Слід зазначити, що під загрозою також опинився і третій добір на посади прокурорів місцевих прокуратур, набір на якій відбувся влітку 2019 року.

Таким чином, єдиним вдалим добором може залишитися лише добір 2017 року, 237 представників якого навесні отримали посади в місцевих прокуратурах.  

Як проходили добори на посаду прокурорів та які під час їх проведення виникли проблеми у Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП), можна дізнатися з матеріалів «Судово-юридичної газети», а також подивитися відповідний сюжет.

 

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва