Правоохоронний комітет ВР визначився щодо двох законопроектів

19:03, 6 сентября 2019
Правки Лозового рекомендують прибрати, а тиск на бізнес — зменшити.
Правоохоронний комітет ВР визначився щодо двох законопроектів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комітет ВР з питань правоохоронної діяльності на своєму засіданні 6 вересня ухвалив рішення рекомендувати ВР прийняти за основу та в цілому два законопроекти — №1009 (правки Лозового) та №1080 (тиск на бізес).

Якщо проти зменшення тиску на бізнес і декриміналізації ст. 205 ККУ ніхто не заперечував, то навколо законопроекту №1009 розгорнулася дискусія.

Позицію Президента оприлюднив присутній на засіданні заступник голови ВР Руслан Стефанчук.

За його словами, зараз є запит суспільства на те, щоби прибрати правки Лозового. ''Це операції, які треба зробити негайно, як у швидкій допомозі'', — зауважив він.

"Треба повернути КПК у стан до правок Лозового, бо у 2017 році кодекс зазнав не системних змін", — підтримав колегу голова Комітету ВР Денис Монастирський. Він вважає, що потім можна буде повернутися до грунтовного перегляду всіх розділів КПК.

Представник опозиції, заступник голови комітету Григорій Мамка зауважив, що буде дивно виглядати внесення у турбо-режимі змін, які потім доведеться переробляти.

Деякі члени Комітету вважали за доцільне не поспішати і ще кілька тижнів попрацювати над законопроектом. Проте голова комітету виставив його на голосування й отримав підтримку від представників ''Слуги народу'', які у Комітеті складають більшість.

Ще два законопроекти, які передбачалось розглянути сьогодні, — про прокуратуру та перепідпорядкування Нацгвардії —перенесли на понеділок, 9 вересня.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська