Засідання Верховної Ради України: онлайн-трансляція

16:30, 11 сентября 2019
На порядок денний цього дня планують винести щонайменше 17 питань.
Засідання Верховної Ради України: онлайн-трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Народні депутати 11 вересня проведуть чергове пленарне засідання Верховної Ради України ІХ скликання.

Початок засідання заплановано о 10:00. Опісля нього представники депутатських фракцій і груп дадуть брифінги.

На порядок денний цього дня планують винести щонайменше 17 питань, серед яких перейменування низки населених пунктів.

До розгляду також передбачені 4 законопроекти:

№1081 Впровадження єдиної електронної системи в будівництві.

№1059 Doing Business (включаючи скасування пайової участі, корупціогенного податку на інвестиції).

№1052 Сучасний підхід до нормування у будівництві.

№1047 Габаритно-ваговий контроль на дорогах.


17:41 Головуючий оголосив про закриття вечірнього засідання

Верховна Рада 308 голосами підтримала проект Постанови «Про перейменування села Текуче Косівського району Івано-Франківської області» (№2096). Даним документом село Текуче Косівського району Івано-Франківської області перейменовується на село Текуча.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков подякував народним депутатам за роботу і закрив вечірнє засідання.

Наступне засідання Верховної Ради відбудеться завтра о 10:00.


17:35 До порядку денного включено проект Закону про невизнання легітимності місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях України

Народні депутати включили до порядку денного та розпочали розгляд за скороченою процедурою проект Постанови «Про Заяву Верховної Ради України про невизнання легітимності так званих місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях України — Автономна Республіка Крим та м. Севастополь» (№2119).

Постанову представив голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Богдан Яременко. Він зазначив, до ця постанова на поверне Крим, але стане чітким сигналом, що наша держава не змінить свою політику щодо тимчасово окупованого Криму.

Постанову «Про Заяву Верховної Ради України про невизнання легітимності так званих місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях України - Автономна Республіка Крим та м. Севастополь» підтримали 325 народних депутатів.

Верховна Рада 294 голосами ухвалила проект Постанови «Про перейменування села Іванівка Любашівського району Одеської області (№2093), яка перейменовує село Іванівка (колишньої Сергіївської сільської ради) Любашівської селищної ради Любашівського району Одеської області на село Яновка.

Народні депутати підтримали проект Постанови «Про перейменування села Рябухине Нововодолазького району Харківської області» (№2094). За таке рішення проголосували 290 народних депутатів.

Згідно з постановою, село Рябухине Нововодолазького району Харківської області перейменовано на село Гуляй Поле.

Проект Постанови «Про перейменування села Мелихівка Нововодолазького району Харківської області» (№2095) підтримали 295 парламентарів. Законопроект перейменовує село Мелихівка Нововодолазького району Харківської області на село Миколаївка.


17:22 Головуючий відкрив вечірнє засідання

Голова Верховної Ради відкрив вечірнє засідання, у якому беруть участь 350 народних депутатів, і запропонував до розгляду проект закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення процедури проведення фінансової реструктуризації» (№1070). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що законопроект спрямований на розширення застосування банками України положень Закону «Про фінансову реструктуризацію», це збільшить кількість врегулювання боргових справ без розгляду в судах.

Також із співдоповіддю виступив заступник голови Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Дубінський. Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики вирішив рекомендувати Верховній Раді прийняти проект Закону за основу та в цілому з урахуванням ряду пропозицій Комітету.

Розглядається проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» (№1057).     

Профільний Комітет рекомендував прийняти даний законопроект за основу та у цілому з пропозиціями членів Комітету та техніко-юридичними правками.

Представники фракцій і груп виступили в обговоренні законопроекту за скороченою процедурою.

Законопроект у першому читанні за основу підтримали 318 народних депутатів. Строки підготовки до другого читання скорочено на половину.

Дмитро Разумков оголосив до розгляду проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб» (№1072).

Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Данило Гетманцев зазначив, що законопроектом вносяться зміни до Податкового кодексу України з метою врегулювання питань подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб.

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді прийняти проект Закону за основу та в цілому з пропозиціями членів Комітету та техніко-юридичними правками.

Народні депутати ухвалили в першому читанні за основу проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо подання єдиної звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування і податку на доходи фізичних осіб». За дане рішення проголосували 317 парламентаріїв. Строки підготовки до другого читання скорочено на половину.

Розглядається проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції (№1029) та альтернативний (№1029-1)

Законопроект доповів Представник Президента України у Конституційному Суді України Федір Веніславський, наголошуючи на тому, що законопроект направлений на створення правових основ для перезавантаження Національного агентства із питань запобігання корупції задля підвищення ефективності його діяльності.

Голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська повідомила, що Комітет рекомендує прийняти в першому читанні за основу законопроект №1029.

Законопроект обговорюється за скороченою процедурою.

Автор альтернативного законопроекту народний депутат Іван Крулько зазначив, що деякі положення проекту №1029-1 були враховані в законопроекті №1029, однак він все одно потребує доопрацювання.

Проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції (№1029) у першому читанні підтримали 283 народних депутати.


14:15 Головуючий закрив ранкове засідання.


14:10 На розгляд Верховної Ради винесено проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг (№1085) та альтернативний (№ 1085-1). Законопроекти розглядаються за скороченою процедурою.

Доповів голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Альтернативний законопроект № 1085-1 представила народний депутат Дар’я Володіна. Вона зазначила, що метою законопроекту є створення належної системи захисту прав споживачів фінансових послуг, усунення прогалин та неузгодженостей в чинній системі нормативно-правового забезпечення захисту прав споживачів.

Народні депутати підтримали у першому читанні за основу альтернативний проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав споживачів фінансових послуг» (№1085-1). «За» проголосували 309 народних депутатів. Строки підготовки законопроекту до другого читання скорочено на половину.


14:05 Розглядається проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва» (№1081).

Заступник голови Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк, представляючи законопроект, зазначила, що він спрямований створення прозорих та зручних умов для забудовників та інвесторів, а також зменшення корупційних ризиків.

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує прийняти законопроект за основу та в цілому.

Народні депутати обговорили законопрект за скороченою процедурою.

Верховна Рада 306 голосами ухвалила за основу в першому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення порядку надання адміністративних послуг у сфері будівництва та створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва». Строки підготовки до другого читання скорочено на половину.


13:50 За скороченою процедурою розглядається проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про будівельні норми" щодо удосконалення нормування у будівництві» (№1052).

Доповідає народний депутат Олена Шуляк. Законопроект спрямований на забезпечення підвищення якості будівельних норм та зменшення кількості необґрунтованих обов’язкових вимог. Зокрема, передбачається використання параметричного методу нормування будівельних робіт, який застосовується у розвинених країнах.

Вона також повідомила, що Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування рекомендує Верховній Раді прийняти даний законопроект за основу та в цілому.

Проект Закону «Про внесення змін до Закону України "Про будівельні норми" щодо удосконалення нормування у будівництві» в першому читанні за основу підтримали 308 народних депутатів. Терміни підготовки до другого читання скорочено на половину.


13:35 Розглядається проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію" (№1068).

Доповідає народний депутат Роксолана Підласа. Законопроект спрямований на приведення національної системи стандартизації у відповідність до міжнародної та європейської практики.

Співдоповідав голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. За його словами, члени Комітету рекомендували Верховній Раді прийняти законопроект за основу.

Верховна Рада прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію". За таке рішення проголосували 286 народних депутатів.


13:20 Головуючий оголосив до розгляду проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних назв» (№1065). Питання розглядається за скороченою процедурою.

Доповідає народний депутат Роксолана Підласа основна мета законопроекту – захист інтелектуальних прав на географічні зазначення.

Голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха повідомив, що Комітет рекомендує прийняти даний законопроект за основу.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних назв» Верховна Рада підтримала у першому читанні за основу 310 голосами. Законопроект буде готуватися до другого читання у скорочені терміни.


Головуючий оголосив перерву в засіданні до 12:30.


12:05 Дмитро Разумков оголосив до розгляду проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні» (№1059). Законопроект розглядається за скороченою процедурою.

Доповідаючи законопроект, народний депутат Олена Шуляк поінформувала, що метою є поліпшення інвестиційного клімату в України.

Член Комітету з питань економічного розвитку Ігор Марчук повідомив, що Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти законопроект за основу та в цілому як Закон з техніко-юридичним опрацюванням.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні» прийнято за основу в першому читанні. Законопроект підтримали 290 парламентаріїв. До другого читання законопроект буде готуватися у скорочені терміни.


 11:55 Верховна Рада розглядає проект Закону «Про внесення зміни до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" (№1037) за скороченою процедурою.

Законопроект доповів народний депутат Федір Веніславський. Законопроект, зокрема, ліквідує Контрольну комісію Верховної Ради України з питань приватизації як неефективну та вносить ще ряд змін до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна".

Співдоповідає голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха. За його словами, члени Комітету прийняли рішення прийняти за основу та в цілому як Закон з техніко-юридичним опрацюванням.

Проект Закону «Про внесення зміни до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" у першому читанні за основу підтримали 311 народних депутатів.

Верховна Рада 313 голосами ухвалила в цілому з техніко-юридичним правками Закон «Про внесення зміни до Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна".


11:30 Народні депутати розглядають проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю (№1047).

Законопроект представив народний депутат Олександр Кубраков. Він зазначив, що документ направлений на збереження доріг.

Співдоповідає перший заступник Голови Комітету з питань транспорту та інфраструктури Юлія Клименко. Комітет з питань транспорту та інфраструктури прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді проект Закону прийняти за основу та в цілому.

Законопроект обговорено за скороченою процедурою.

Народні депутати 323 голосами підтримали за основу в першому читанні проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю».

На підтримку прийняття законопроекту в цілому виступив заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Віктор Довгань.

Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю» прийнято в цілому з урахуванням техніко-юридичних правок. Закон підтримав 331 народний депутат.


11:10 Народні депутати включили до порядку денного другої сесії Верховної Ради проект Закону Про концесію (№1046).

Головуючий оголосив до розгляду проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів» (№1031).

Законопроект доповів Представник Президента України у Конституційному Суді України Федір Веніславський. Даним проектом відновлюється кримінальна відповідальність за незаконне збагачення, скасована внаслідок рішення Конституційного Суду України щодо визнання положень статті 3682 Кримінального кодексу України такими, що не відповідають Конституції України.

Альтернативний законопроект №1031-1 доповіла народний депутат Ірина Фріз.

Народний депутат Олександра Устінова представила альтернативний законопроект №1031-2, який пропонує зниження порогу криміналізації незаконного збагачення.

Співдоповідаючи законопроекти, голова Комітету з питань антикорупційної політики Анастасія Красносільська зазначила, що Комітет рекомендував Верховній Раді прийняти законопроект №1046 за основу і в цілому із урахуванням пропозицій.

Представники фракцій і груп обговорюють законопроекти за скороченою процедурою.

Проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за набуття таких активів» (№1031) прийнято в першому читанні за основу. Законопроект підтримали 316 народних депутатів. До другого читання законопроект буде готуватися у терміни, скорочені на половину.


10:20 Для участі у ранковому засіданні Верховної Ради зареєструвались 379 народних депутатів.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков відкрив ранкове засідання Верховної Ради і надав слово народним депутатам для виступів з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що народні депутати на пленарному засіданні 10 вересня проголосували прийняти в цілому законопроект №1012 про особливу процедуру усунення Президента України з поста (імпічмент).

Також Верховна Рада прийняла за основу законопроект №1043 який передбачає обмеження для нардепів в реєстрації проектів постанову про скасування прийнятого раніше рішення.

Крім того, ми писали, що тільки фракція «Слуга народу» зможе самостійно вносити постанови про скасування рішень ВР

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва