Як народні обранці пропонують вносити зміни до законодавчих актів та кодексів України: законопроект №2256

13:18, 17 октября 2019
Зміни до КК, КПК та КУпАП мають вноситися виключно законами про внесення змін до законодавства України.
Як народні обранці пропонують вносити зміни до законодавчих актів та кодексів України: законопроект №2256
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Верховній Раді народні депутати Денис Монастирський, Галина Михайлюк, Сергій Іонушас та інші зареєстрували проект закону №2256 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення процедури внесення змін».

Як зазначають автори законопроекту, зміни, які вносяться до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення, не завжди є корисними та необхідними. Адже зміни такого рівня відрізняються від змін, що пропонуються до інших законодавчих актів.

Та, на їх погляд, зміни до КК, КПК України та КУпАП повинні готуватись та обговорюватись із залученням фахівців-науковців, практичних працівників та всією юридичною спільнотою України. Тільки наведення концептуальних засад таких змін, ґрунтовна аргументація їх доцільності здатні сформувати підстави для впевненості, що подібні новації є корисними та необхідними.

Зокрема, законопроектом передбачається внести зміни до статті 3 Кримінального кодексу України, статті 1 Кримінального процесуального кодексів України та до статті 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (доповнити їх новими частинами), які спрямовані на упорядкування процедури внесення змін до цих законодавчих актів.

Зокрема, пропонується зазначити, що зміни до цих законодавчих актів до кодексів можуть вноситися виключно законами про внесення змін до законодавства України про кримінальну відповідальність та/або кримінального процесуального законодавства України, та/або законодавства України про адміністративні правопорушення.

Як зазначається у пояснювальній записці, метою законопроекту є  удосконалення процедури внесення змін до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та Кодексу України про адміністративні правопорушення, що надасть можливість виключно Комітету з питань правоохоронної діяльності головувати при підготовці та опрацюванні проектів законів, що стосуються внесення змін до зазначених актів.

Також ми писали про реформу кримінального процесуального законодавства.

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді