Новий законопроект про внесення змін до Регламенту Ради: що відомо

12:00, 4 декабря 2019
Проектом закону пропонується створити нову електронну базу даних та встановити гарантії вільного та безоплатного доступу громадян до неї.
Новий законопроект про внесення змін до Регламенту Ради: що відомо
Слуги народу оприлюднили законопроект щодо електронного документообігу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

«Слуги народу» (народні депутати Михайло Крячко, Павло Фролов та ін.) подали на розгляд до Верховної Ради законопроект №2492 про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми законодавчого процесу.

Як зазначають ініціатори, законопроект подано з метою забезпечення безперебійної та ефективної роботи парламенту у зв’язку із запровадженням механізму електронного документообігу в законотворчому процесі.

Так, проектом закону пропонується запровадити електронну базу нормативних документів, актів, прийнятих Верховною Радою України, та встановити гарантії вільного та безоплатного доступу громадян до такої бази.

Попри політику діджиталізації та запровадження «держави у смартфоні» проект закону визначає дефініцію письмової форми документу. Так, письмовою формою документу для цілей Регламенту Ради є «документ, створений у паперовій або електронній формі з дотриманням вимог законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги», складення та/або внесення та/або подання, та/або надсилання якого передбачається цим Регламентом».

У випадку прийняття проекту Закону документи, які подаються в електронній формі, а також електронні копії документів вноситимуться до єдиної автоматизованої системи в порядку, визначеному відповідним Положенням, затвердженим Головою Верховної Ради України.

До зазначеної автоматизованої системи будуть вноситися висновки комітетів, законопроекти, підготовлені до другого і наступних читань, супровідні документи, інформаційні листи до законопроектів. Пропозиції Президента України до поверненого ним закону подаватимуться у письмовій формі та вноситимуться до єдиної автоматизованої системи.

Раніше «Судово-юридична газета» розповідала, що зміниться в ГПК законопроектом №2314.

 

Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Ответственности за нарушение правил военного учета не избежать – эфир на Право ТВ
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді