Віталій Кличко: Замість децентралізації ми маємо посилення адміністративного нагляду

16:34, 18 декабря 2019
Мер Києва Віталій Кличко на засіданні Комітету ВР з питань правової політки розкритикував законопроект Зеленського про децентралізацію.
Віталій Кличко: Замість децентралізації ми маємо посилення адміністративного нагляду
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Представник Президента в КСУ Федір Веніславський на засіданні Комітету ВР з питань правової політки 18 грудня зазначив, що законопроект Володимира Зеленського про децентралізацію фактично побудований на основі законопроекту №2217-а, який був поданий попереднім президентом Петром Порошенком та пройшов КСУ.

«90% положень законопроекту — це ті норми, що пройшли «апробацію» в КСУ на предмет їх відповідності статтям 157 та 158 Конституції України», — підкреслив Ф. Веніславський.

Присутній на розгляді питання щодо законопроекту Володимира Зеленського про децентралізацію мер Києва Віталій Кличко зазначив, що законопроект Зеленського якщо щось і запозичив з законопроекту Порошенка 2015 року, то зовсім не найкраще.

«Замість децентралізації ми маємо посилення адміністративного нагляду.

Система префектур з функціями скасовувати рішення місцевого самоврядування — це прямий наступ на самоврядування.

Пропозиція відмовитися від конституційно закріпленого адміністративно-територіального устрою створює загрозу для незалежності України. Зокрема, щодо виключення міста Севастополя.

Призначення тимчасово уповноважених Президентом — це пряма загроза, адже це втручання в місцеве самоврядування», — підкреслив В. Кличко.

Представник Асоціації міст зазначив, що голови громад позбавляються своїх повноважень. Також цей законопроект може призвести до того, що може бути декілька муніципалітетів.

Він додав, що суттєво знижено значення міст обласного значення.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що законопроект про децентралізацію влади передбачає нові повноваження КСУ.

Також ми писали, що Федір Веніславський під час засідання Комітету Верховної Ради з питань правової політики зазначив, що законопроект Президента Зеленського про децентралізацію фактично побудований на основі законопроекту, який був поданий попереднім Президентом Петром Порошенком.

Також під час Комітету ВР з питань правової політики стало відомо, хто працював над законопроектом Президента про децентралізацію.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська