Ситник та Холодницький звітують про свою роботу: трансляція

14:00, 7 февраля 2020
Голови НАБУ та САП доповідають про роботу у ІІ півріччі 2019 року.
Ситник та Холодницький звітують про свою роботу: трансляція
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 7 лютого, відбувається брифінг на тему «Результати НАБУ та САП у ІІ півріччі 2019 року». Учасниками заходу є директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький.


15:11 Питання стосовно переслідування Олександра Онищенка.

«Він вчергове нас обдурив, казав, що приїде з Іспанії, а сам поїхав до Німеччини. Однак у нас вже була угода з Німеччиною про його затримання, що для нього стало несподіванкою, бо це напряму зробили із САП. У Німеччині його затримали, там він під вартою. Вчергове обіцяє, що приїде. Екстрадиція — це тривала процедура, але ми працюємо», — запевнив Артем Ситник.


15:05 Питання: навесні може закінчитися дія санкцій проти екс-посадовців часів президента Віктора Януковича. Що буде зроблено, аби ці санкції не були скасовані?

«Зараз 15 тисяч томів у даній справі. Зараз на підході справа Лазаренка. Проблема в тому, що пройшло 5 років, а справи так і не розслідувані в ОГП. Є прокурори, які ці справи знають. Хочемо створити групи взаємодії із детективами та прокурорами, аби якнайшвидше вирішити ці справи і не допустити скасування санкцій», — сказав Ситник.


15:00 Питання: взаємини НАБУ із Президентом України.

«У травні була зустріч з Президентом. З боку Президента були законодавчі ініціативи. Зокрема, схвалено законопроект про незалежне прослуховування, яке було вимогою МВФ. Формалізовано процедуру міжнародного співробітництва. Дане питання не могли вирішити з грудня 2015 року», — повідомив Ситник.


14:55 Журналісти запитали у Ситника, які гілки влади тиснуть на НАБУ, чи є конкуренція між силовими структурами.

«Для нас тиск — це індикатор. Рівень корупції продовжує бути високим», — відзначив Ситник і додав, що є позитивні зрушення у взаємодії із силовим блоком.

Також преса поцікавилася, чи відкриє НАБУ справу щодо схеми «Роттердам+».

«Якщо буде звернення, то ми його розглянемо і приймемо законне рішення. Зараз же ми проводимо свій аналіз і далі приймемо рішення», — відповів Ситник.


14:43 Ставлять запитання стосовно корупційного скандалу навколо Артема Ситника із його відпочинком.

«Дійсно був відпочинок. Сплачував я зі своїми друзями. Розглядав справу суддя, якому лишився місяць до відставки і у якого працювало двоє дітей у Національній поліці,», — сказав Ситник і назвав цю справу замовленням з метою зняти його з посади.


14:33 Преса починає ставити питання. Журналісти цікавляться, чому винесено мало вироків у корупційних справах. Ситник відзначив, що НАБУ не може виносити вироки, а займається лише розслідуванням справ.


14:28 У свою чергу Назар Холодницький назвав головними справи про розкрадання в оборонній сфері.


14:25 «Протягом останніх двох місяців до НАБУ передали 200 справ від Офісу Генерального Прокурора. 100 з них — економічні справи Майдану», — повідомив Ситник.


14:23 Артем Ситник повідомив, що вже накладено арештів на суму 810 млрд грн за корупційні злочини.


14:21 «Протягом ІІ півріччя минулого року відкрито 664 кримінальних провадження. 74 особам повідомили про підозру», — зазначив Ситник і додав, що детективи розслідують 892 справи.


14:18 Показують презентацію, згідно з якою підозрюваними у корупції стали 10 керівників державних підприємств.


Раніше «Судово-юридична газета» писала, що НАБУ завершило розслідування справи щодо колишнього керівника Укроборонпрому.

Також викрито чиновника, який пропонував $40 тисяч керівнику Держрезерву.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді